Enkele tips.

Sommige uit eigen ervaring, sommige uit die van anderen. 

 

1. Een steelpan veiliger neerzetten

Koken is erg leuk, maar soms ben je eventjes te druk om op te letten en daarom is veilig koken erg belangrijk.  

Leer jezelf dit aan. Zeker wanneer je 'n broertje of zusje in huis hebt rondlopen of straks zelf  'kleintjes' hebt. 

 

Zet de steelpan nooit zó op het vuur dat iemand tegen de steel van de steelpan aan kan lopen!

 

 

 

Draai de steelpan zodat de steel niet meer uitsteekt!

 

 

 

Nu de steel niet meer uitsteekt is het 'n stuk veiliger.

 


2. Op pad met kinderen

Sail 2010 - Amsterdam. Leuk! Hup, met de kids en mijn broertje (allemaal nog vrij jong) in de trein naar Amsterdam. Eenmaal daar aangekomen, spreekt me een jongedame me verveeld en zonder 'n blik waardig aan: "Heeft u uw telefoon bij u?" en ze pakt een van de kinderen's arm in de houdgreep.

Ik schrok. Misschien iets Amsterdams? "Ja", antwoordde ik van mijn à propos. "Wat is het nummer?" snauwde ze en met de kids nog in locktight, gaf ik maar snel antwoord. Terwijl ik nummer opnoemd, trok ze de dop van haar watervaste stift en schreef het met zo groot mogelijke cijfers op de onderarmen van de kinderen.

Kids teruggepakt en snel weg hier. 

Ik keek naar de armpjes van de kinderen. Het zag er wel 'n beetje bijzonder uit, maar ik begreep het. Niet veel later, bij de Piet Heinkade, kwam ik pas achter de échte waarde ervan. 

De kinderen waren aan het spelen op een klein houten piratenschipje en ineens... mijn broertje uit het zicht! Hartverzakking! Snel gezocht en gelukkig ook weer vrij vlot terecht, maar wat was ik die meid dankbaar! Ik had hem anders niet snel gevonden en... we waren ook nog bij het water.